ciasto czekoladowe Multicooker
W piątek dostałam od koleżanki na przetestowanie Multicookera. Powiedziała mi, że Ona próbowała już zrobić ciasto ale nie wyszło. No i nic mi nie pozostało tylko testować ile się da aby sprawdzić to cudo.
Na pierwszy ogień poszło ciasto czekoladowe.
Przepis pochodzi z książki załączonej do urządzenia.
Składniki:
- 4 średnie jaja
- 225g cukru pudru
- 75 g masła
- 160 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g orzechów włoskich - nie miałam nie dałam ;)
- do miski wbić jaja, dodać cukier i ubijać do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
- dodać masło i nadal miksować
- dodać mąkę i proszek do pieczenia - wymieszać
- czekoladę rozpuścić - wymieszać
- dodać orzechy - wymieszać
- natłuścić dno misy urządzenia, wlać masę, wyrównać i zamknąć pokrywę
- nacisnąć przycisk MENU - wybrać program BAKE
- przy pomocy przycisku TEMPERATURE wybrać temp 180 st
- nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 45 min - nacisnąć START
- kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przejdzie na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM
- po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu
- pozostawić ciasto w urządzeniu do ostygnięcia
- ciasto na spodzie się przypaliło ;)
- było jak dla mnie z tych suchych ... ale musiało być dobre bo szwagier zjadł całe ;)
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)