jesienna wegetariańska potrawka - dynia, batat, ciecierzyca i inne cuda

Należę do tych osób, dla których mięso nie musi istnieć. Zdecydowanie lubię dobrze zjeść, co nie oznacza nie zdrowo. Ponieważ wiem, że dobre jedzenie może a nawet powinno być zdrowe. Można przygotować wspaniałe i pożywne posiłki zupełnie bez mięsa. I tak właśnie jakoś ostatnio wygląda w moim przypadku. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię ten okres. Wrzesień uwielbiam, a taki jaki teraz jeszcze bardziej. 



Składniki:
  • 1 duża cebula
  • 200 g dyni
  • 200 g cukinii
  • 1/2 batata 
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 1/2 puszki ciecierzycy
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • szklanka wody
  • przyprawy: imbir, czosnek granulowany, papryka słodka, curry plus łyżeczka pasty curry
  • garść świeżej pietruszki

Przygotowanie:
  • wszystkie warzywa kroimy w kostkę
  • na patelni dusimy pokrojoną cebulę
  • po chwili dodajemy pokrojone bataty i dynię
  • podlewamy wodą i dodajemy cukinię i paprykę 
  • dusimy przez kilka minut
  • doprawiamy i dodajemy pozostałe składniki
  • dusimy przez ok 15-20 min 
  • jemy gorące :) 





Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)